Starši, ki imate težave z registracijo pokličite na telefonsko št. 01 52 08 608 ali pišete na e-naslov [email protected], da vam pomagamo pri registraciji ali registracijo opravimo namesto vas in vam uporabniško ime in geslo pošljemo na vaš spletni naslov.
S klikom na gumb ODJAVA PREHRANE imate sedaj možnost naročene obroke za vašega otroka neposredno odjaviti v šolski evidenci prehrane. Vsa navodila za registracijo in odjave prehrane vidite ob kliku na spodnji gumb (ODJAVA PREHRANE - Navodila za starše).
S klikom na gumb ODJAVA PREHRANE imate sedaj možnost naročene obroke za vašega otroka neposredno odjaviti v šolski evidenci prehrane. Vsa navodila za registracijo in odjave prehrane vidite ob kliku na spodnji gumb (ODJAVA PREHRANE - Navodila za starše).
JEDILNIK
Za vsako jedjo ali živilom je s številko v oklepaju označena vsebnost alergena. Ponedeljek, 9. decembra M Mlečni riž (1,7), polnozrnata kajzerica (1) jabolko K Telečja obara z žličniki (1,3,9), pečena prosena kaša z jabolki (7) PM Topli sendvič (1,3,7), klementina Torek, 10. decembra M Razredčen sok 100%, žemlja (1), piščančji zrezek (1,7), sveža paprika K Makaronovo meso (1), solata (1), kivi PM Biskvit z banano (1,3,7), mleko (7) Sreda, 11. decembra ŠS – hruška M Čaj, *bio polbela štručka (1), sir (7), kisle kumarice K Paprikaš (1,7), krompirjevi svaljki (1,3,7), solata, grozdje PM Pinjenec (7), grisini (1) Četrtek, 12. decembra M Mleko, koruzni kruh, maslo, marmelada, mandarina K Rižota, rdeča pesa, kaki PM Bombet s tuninim namazom (1,4,7 ), jabolko Petek, 13. decembra M Limonada, ovsena štručka (1), skutni namaz (7), mini paradižnik K Korenčkova juha (1), pire (7), špinača (1,7), cvetačni polpet (6), jajce (3) PM Črni kifeljc(1), grozdje (7) *ekološko pridelana živila Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) 1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja; 7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola; 8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. |
Trudimo se kuhati dobro.
Z dobrimi poslovnimi partnerji nam je lažje. |