Starši, ki imate težave z registracijo pokličite na telefonsko št. 01 52 08 608 ali pišete na e-naslov [email protected], da vam pomagamo pri registraciji ali registracijo opravimo namesto vas in vam uporabniško ime in geslo pošljemo na vaš spletni naslov.
S klikom na gumb ODJAVA PREHRANE imate sedaj možnost naročene obroke za vašega otroka neposredno odjaviti v šolski evidenci prehrane. Vsa navodila za registracijo in odjave prehrane vidite ob kliku na spodnji gumb (ODJAVA PREHRANE - Navodila za starše).
S klikom na gumb ODJAVA PREHRANE imate sedaj možnost naročene obroke za vašega otroka neposredno odjaviti v šolski evidenci prehrane. Vsa navodila za registracijo in odjave prehrane vidite ob kliku na spodnji gumb (ODJAVA PREHRANE - Navodila za starše).
|
JEDILNIK Za vsako jedjo ali živilom je s številko v oklepaju označena vsebnost alergena. Ponedeljek, 10. novembra M *Bio pinjenec (7), sirova štručka (1,7), mini paradižnik K Piščančje nabodalo, zelenjavni riž, solata, grozdje PM Presta (1), hruška Torek, 11. novembra M Mleko, koruzni kosmiči (1), banana K Makaronovo meso (1), solata, kaki PM Hrenovka v testu (1,3,7), klementina Sreda, 12. novembra ( ŠS – mandarina) M Razredčen sok 100%, žemlja (1), sesekljani zrezek, sveža paprika K Ričet (1), temni kolač z lešniki, orehi, … (1,3,7) PM Masleni keksi(1,7), mleko (7) Četrtek, 13. novembra M Limonada, pica žepek (1,7), jabolko K Brokolijeva juha (7), ocvrt piščanec (1,3), pečen krompir, zeljna solata PM Bananin kruh (1,3,7), jogurt (1) Petek, 14. novembra M Mlečni riž (7), *bio koruzna štručka (1), hruška K Gobova juha s krompirjem (7), marelični cmoki (1,3,7) PM Polnozrnati bombet s cvetačnim polpetom (1,3), kaki * ekološko pridelana živila Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) 1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina; 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja; 7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola; 8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev; 13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Ponedeljek, 20. oktobra M Mlečna prosena kaša (7), bio korenčkova blazinica (1), jabolko K Stročji fižol z mesom (1), metuljčki (1,3), solata, mandarine PM Pogača z ocvirki (1), grozdje Torek, 21. oktobra M Čaj, stoletni kruh (1), skutni namaz, sveža paprika K Kruhovi cmoki (1,3,7), goveji zrezek v omaki (1), kumarična solata, grozdje PM Bio kefir (7), ajdov kruh z orehi (1) Sreda, 22. oktobra (ŠS - hruška*) M Limonada, lepinja (1), sesekljani zrezek K Krompirjeva juha s hrenovko, sirovi štruklji (1,3,7), kompot PM Kajzerica s sirom (1,7), kaki vanilija Četrtek, 23. oktobra M Mleko (7), pletenka s sezamom (1,3,7), banana K Goveja juha (1,3), ocvrt piščanec, zelenjavni riž, solata PM Jabolčna pita (1,7), mandarina Petek, 24. oktobra M Jogurt (7), slanik (1), jabolko* K Cvetačna juha (7), pečen oslič (1), krompir v kosih (7), blitva, solata PM Buhtelj(1,7), mleko (7) |
Trudimo se kuhati dobro.
Z dobrimi poslovnimi partnerji nam je lažje. |